STEMMER FRA TESTRUP – VIL DU VÆRE MED????

Kære gamle tesser

Vi lever i jubilæernes tid her på Testrup. Skolen har nu eksisteret i 150 år. Det er allerede blevet fejret med maner. Men oven i dette store jubilæum har vi på indre linjer endnu et jubilæum. De sidste 30 år har jeg været forstander her på stedet, altså en femtedel af Testrup Højskoles levetid. Jeg begyndte den 1. december 1986 og er i øjeblikket den af alle landets nuværende forstandere, som har fungeret i længst tid. Men sådan bliver det ikke ved. Alt skal have en ende, og jeg har meddelt højskolens bestyrelse, at jeg trækker mig tilbage pr. 1. august 2017. Dermed har jeg tilbragt næsten halvdelen af mit liv på Testrup.

Jeg har prøvet at regne på fingrene og fundet ud af, at jeg ved mit 30 års forstanderjubilæum den 1. december har haft fornøjelsen af at opleve mellem fem og seks tusinde ”lange” elever. En af dem er med stor sandsynlighed dig, der læser dette. Det kan være, at du er en af de gamle gamle elever. Det kan være, du var været elev for ganske nylig. Men uanset hvad, er jeg nysgerrig efter at høre, hvor i livet du befinder dig nu, og ikke mindst, hvad der optager dig i samtiden.

Meningen er, at dit svar – evt. i en redigeret form – offentliggøres på en site, eller måske endda i en skriftlig publikation, med titlen STEMMER FRA TESTRUP.

For at give udgivelsen et enhedspræg, vil jeg bede dig om at forholde dig til følgende spørgsmål. Og jeg vil bede dig holde din besvarelse inden for max 3.000 tegn inkl. mellemrum, dvs. en hel A4 side. Men mindre kan også gøre det.

  • Dit navn
  • Hvornår var du elev og på hvilken linje?
  • Hvad laver du nu?
  • Hvad brænder du for/Hvad er du optaget af/Hvad er du engageret i? (formuleringer af samme spørgsmål)
  • Hvad gør du selv ved sagen? – enten i dit professionelle virke eller som samfundsborger?

De sidste to spørgsmål er klart de vigtigste og dem, du skal bruge tid på.

MEN: der er et benspænd:
Du må kun pege på én sag – den du sætter allerhøjst og som du selv synes, der skal gøres noget ved. Det er ikke så let, for selvfølgelig er vi alle optaget af mange forskellige sager på én gang: verdensfred, dyrevelfærd, bæredygtighed, nødhjælp, ytringsfrihed, menneskerettigheder, kunsten at træde nye stier, LGBT, Greenpeace, Læger uden Grænser og en hel masse andet. Men hvad prioriterer du selv højest – uden selvfølgelig at tilsidesætte andre ædle formål

Foto
Og så vil vi bede dig om at tage – eller få taget – et billede af dig selv. Send et horisontalt liggende billede, taget med en neutral og lys baggrund. Afstanden skal fra kamera til ansigt skal være lidt større end på et pasfoto, så skuldre kommer med og der er luft mellem hovedet og toppen af billedet.

Billedet skal være i høj opløsning, da det muligvis skal bruges til print. Derfor går det ikke med et mobilkamera. Billedet skal være i farve.

Billede og tekst sendes i samme mail til mig carlsen@testrup.dk  senest 15. september 2016, Cc til testrup@testrup.dk og idamarieauken@gmail.com . Giv din mail titlen STEMMER FRA TESTRUP.

Jeg håber du vil lege med. Får vi tilstrækkeligt mange besvarelser bliver det muligt at tegne et generationsportræt af højskoleungdommen de sidste 30 år. Det vil for mig at se være vildt spændende at se det færdige resultat.

Offentliggørelsen af sitet eller publikationen vil være 1. december 2016.

Kh
Jørgen