FÅRÅRSWEEKENDEN 2021: LIVE FRA KØKKENET

Hvad er det der plejer at ske, når mørket falder på? Hvem bringer lyset, når maverne rumler? Hvem sætter festen i gang med et brag? Det gør Nina, og det gør hun også i år, selvom det denne gang bliver bag et kamera i stedet for ved baren i spisesalen på Testrup. Hun får hermed ordet <3

Kære gamle elever!

Der er som bekendt intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Corona-pandemien spænder ben for den Forårsweekend vi kender og elsker, og jeg har virkelig været muggen over at måtte give afkald på begivenheden for 2. år i træk. 

Det gode er, at vi får lov til at prøve noget helt nyt: vi skal simpelthen lave mad sammen – på afstand. Jeg glæder mig big time. Det er noget, jeg aldrig har prøvet før, og jeg må indrømme, at jeg ikke kan gennemskue, om vi holder tidsplanen, eller om den skrider, fordi tiden flyver. Uanset: Lad os tune ind sammen på lørdag og få den bedste aften ud af det! 

Vi skal lave HJEMMELAVEDE VEGETARBURGERE 

Burgere er et af mine bedste bud på at få den fuldendte smagsoplevelse med de 5 grundsmage (det salte, søde, bitre, sure og umami) og toppet op med sanseoplevelserne ”sprødt & blødt”, ”varmt & koldt”. Tillige er vegetarburgere et SU-venligt måltid. 

HELT KONKRET:

  • Hjemmebagte eller købte burgerboller: I bestemmer selv (sødt, varmt, blødt og lidt sprødt) 
  • Stegte porto bello-svampe med fyld af ristede hasselnødder og timian (umami og salt, blødt og varmt) 
  • Lynsyltede gulerødder (sødt, syrligt, sprødt og koldt)
  • Stegte løgringe og friterede kapers (salt, sprødt og sødt) 
  • Hjemmerørt mayonnaise med hvidløg og purløg (salt, syrligt, umami og koldt)
  • Rå løg (søde, syrlige, sprøde)
  • Salat: groft hakket grønkål (bittert og sprødt)
  • (Ketchup..bevares. Hvis nogen insisterer, kan man da godt liste lidt mere snask i burgeren) 

Er I meget, meget, meget sultne, kan I riste nogle kartofler og servere sammen med burgeren og dyppe dem i den hjemmelavede mayonnaise. Jeg får aldrig spist begge dele, så jeg laver kun en burger på lørdag. 

Som I kan se, glimrer retten ved sit fravær af tomater fra Gran Canaria og Iceberg fra Spanien. For det første er ovenstående grøntsager mulige at skaffe fra Danmark og har ikke krævet drivhus til opvæksten, for det andet kan I altid selv lave en klassisk burger – denne gang skal vi udfordre smagsoplevelsen lidt. 

Til sidst: Jeg GLÆDER mig til at lave mad sammen med jer på lørdag!! Smøg ærmerne op, vask hænder, find likøren og forklædet frem – og tryk på linket til opskrifterne

Vi ses,

Kærlig hilsen Nina

PS: På nuværende tidspunkt overvejer jeg stadig, om jeg skal køre stilen som Frk. Hüttemeier eller Den Svenske Kok fra The Muppet Show…..og jeg trækker spændingen lige til det sekund, hvor vi går på live fra køkkenet!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *